donderdag 26 november 2009

Over het Juridisch Loket

Het Juridisch Loket bestaat uit 30 vestigingen door heel Nederland en heeft als doel om burgers gratis juridische informatie te verstrekken en advies te geven. Door middel van deze dienstverlening krijgen klanten een duidelijker beeld van het Nederlandse rechtsysteem en kunnen zij juridische problemen beter het hoofd bieden. De opzet van het Juridisch Loket is om in eerste instantie de burger te stimuleren om het probleem op te lossen en eerst zelf actie te ondernemen. Wanneer dat niet (voldoende) helpt, helpt het Juridisch Loket de mensen met advies en informatie en af en toe een brief op eigen naam.
Wanneer het probleem te complex is, kan verwezen worden naar een advocaat wanneer mensen in aanmerking komen voor gefinancierde rechtbijstand. Daarbij wordt gekeken naar hun inkomsten en vermogen van 2 jaar geleden en hoeven de mensen alleen maar een eenmalige eigen bijdrage te betalen voor de hele procedure.
Het Juridisch Loket werkt veel samen met andere organisaties en instanties zoals de IND en het UWV-Werkbedrijf. Belangrijk is de samenwerking met de Raad voor de Rechtbijstand, advocaten en mediators.

Meer info op de website http://www.juridischloket.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten